lauantai 26. elokuuta 2017

Pörriäisiä, punahattuja ja punaposkiomenoita

Tällä viikolla ilmassa on aistinut selvää syksyn tuloa. Haikeudella huomasin, että pääskysetkin ovat jo lähteneet kohti lämpimämpiä maita. Voih, joko se kesä meni...? Eihän se tuntunut kunnolla edes vielä alkaneen... No huokailut sikseen! Vaikkei hellekesää tänä vuonna saatukaan, on kesä ollut silti ihana. Ainahan se on. Ja puutarhassa vilisee edelleen pörriäisiä, syyskukkijat alkavat olla kauneimmillaan ja loppukesän aurinko luo pehmeää valoa. Nautitaan vielä!Yrtti-iisot,


rantakukat,


kaunopunahatut


ja siperianpallo-ohdakkeet ovat varsinaisia kimalaismagneetteja. Niiden kimpussa hyörii näitä sympaattisia pörriäisiä kymmenittäin :)


Kiiltoleimun kukintoa pelmahti ihmettelemään nelivyöjäärä


ja syysleimujen nektari houkutteli paikalle sitruunaperhosen.


Lasten kanssa olemme maistelleet makeita vadelmia, joita tänä vuonna onkin tulla aikamoinen määrä!


Samoin herukkaa on tullut kiitettävästi. Mustaherukoista tein perinteistä viinimarjamehua. Punaviinimarjoista kokeilin tehdä chia-hilloketta, jonka makeutin kasvarissa viihtyvän stevian lehdillä. Maistuu ihanalta aamupuuron päällä!


Sadonkorjuuaika jatkuu vielä pitkään. Kasvimaalla muhevoituvat ja makua keräävät porkkanat, punajuuret ja palsternakat. Mukavia syyspuuhiakin on tiedossa, kun pääsee istuttamaan narsissien ja muiden kevään kaunottarien sipuleita maahan. 


Mukavaa elokuista viikonloppua!
6 kommenttia:

 1. Elokuu on mukavaa aikaa kun saa nauttia kukkivien kasvien kauneudesta. Mutta vielä tuo sadon kasvun odottaminen, kerääminen ja siitä nauttiminen on sitten taas toinen juttu. Satoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja hyviä satokokemuksia myös sinulle! Elokuussa ja syyskuun alussa kukintaa onneksi vielä riittää. Pitäisikin saada kukintaa jatkettua jollain konsteilla vielä lokakuulle saakka :)

   Poista
 2. Niin se kesä meni jo vai tuliko se ollenkaan! Onneksi hyötytarhan puolelta saadaan satoa kesästä huolimatta. Chia-hilloke kuulostaa herkulliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja toivottavasti syyskuusta tulisi mukavan lämmin ja aurinkoinen :)

   Poista
 3. Kauniit kuvat. On kiva kun on vielä kukintaa vaikka on jo elokuun loppupuoli. Pörriäiset ja perhoset ovat aina tervetulleita puutarhaan. - Blogissani on kahden ihanan puutarhakirjan arvonta, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Samoin myös kirja-arvontavinkistä, täytyypä tulla kurkkaamaan! :)

   Poista