sunnuntai 13. elokuuta 2017

Puutarhatonttuja ja elokuun kukintaa

Hahaa, enpä olisi uskonut tätä näkyä omassa pihassamme näkeväni... Nimittäin puutarhatonttuja! Puutarhatontuista kun itselleni tulee heti mieleen ne värikkäät tontut, joita marketeissa oli jokunen vuosi sitten hyllyt pullollaan. No nyt meidän puutarhaamme kotiutui iloinen tonttujoukko!
  

Näitä tonttuja en sentään kaupasta  hankkinut :) Ikääkin näillä tontuilla on jo melkein parikymmentä vuotta. Nimittäin nuoruusvuosinani olin innokas savitöiden tekijä. Ja jostain kumman syystä innostuin erityisesti  muovailemaan tonttuja!



Tontut ovat asustelleet tähän saakka lapsuusmaisemissani, turvallisesti vanhan takan päällä. Kotikonnuilla käydessämme päähäni välkähti, että tontut voisivatkin olla veikeä näky puutarhan kivikossa.


Ja niin nämä tonttuherrat muuttivat vanhoihin villasukkiin käärittyinä uusiin maisemiin takapihallemme.
  

Täytyy sanoa, että käsitykseni puutarhatontuista muuttui kertaheitolla. Eihän näitä velikultia katsellessa voi kuin tulla hyvälle tuulelle! Jotenkin nämä savitontut sopivat  yllättävän hyvin kivikkoon hauskaa ilmettä tuomaan.


Lasten suosikiksi on noussut tämä pikkutonttu, joka kurkistelle kivien lomasta. Söpöltähän se näyttääkin ! :)


Tonttujen iloisen seuraamisen lisäksi pihassa riittää kaunista kukintaa katseltavaksi. Kaunopunahatut ovat yksi suosikkiperennoistani ja niiden kukinta on käynnissä täyttä häkää.


Samoin virginiantädykkeet ovat venyttäneet ihanat kukkavanansa korkeuksiin.


Talon pohjoissseunustalla kukkivat muun muassa jaloangervot.



Etelään suuntaavassa muuripenkissä kukkivat ihanat syyshortensiat (lajike  'Bobo').


Loppukesän  pehmeä valo luo  puutarhaan aivan oman tunnelmansa. Toivottavasti aurinkoisia ja tuulettomia päiviä olisi lähiviikkoina  tulossa, niin ehkäpä puutarhassa voisi ihailla värikkäiden päiväperhosten vierailuja.




4 kommenttia:

  1. Avan huippuihanat tontut! Minäkään en oikein tunne värikkäitä puutarhatonttuja ja muita olentoja omakseni, vaikka ne toisten puutarhoissa näyttävät pirteiltä. Nämä pääsisivät kyllä meille asumaan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pirkko :) Yllätyin kyllä itsekin miten hyvin ne pihalle sopivat!

    VastaaPoista
  3. Aivan hurmaavia tonttuja :) Muistathan ottaa talveksi sisälle! Itsellä kävi moka vähän samantyyppisten omien luomusten kanssa, että pakkanen pääsi heikentämään ja osa meni murusiksi keväällä.

    VastaaPoista
  4. Kiitos hyvästä vinkistä! Kurjaa olisi keväällä huomata tonttupolojen menehtyneen :) Täytyypä viedä ennen pakkasia varastoon säilytykseen.

    VastaaPoista