perjantai 26. helmikuuta 2016

Tästä se lähtee!
 
Kaivelin viime vuotisia siemenkätköjäni läpi. Ilokseni sieltä löytyi kaikenlaista kokeiltavaa, mm. purjoa, ruusukaalia ja tomaattia. Olin aiemmin hankkinut turvebrikettejä ja kas kummaa, siitä se sitten lähti, kevään esikasvatusaika!
 
 
 
 
 
Turvebriketeillä esikasvatus oli jotenkin tosi nopeaa ja helppoa aloittaa. Ei tarvinnut kuin uittaa kuivat briketit ja antaa niiden imeä vettä itseensä. Sitten vaan siemenet jo valmiisiin pikku syvennyksiin ja muovikelmu päälle! 
 
 
Olin syksyllä laittanut chilin palkoja kuivumaan ja napsin nyt kuivista chileistä siemeniä esikasvatukseen. Saas nähdä alkavatko ne itämään!
 
 
 
Tomaattilajikkeina 'Money', 'Cuor di bue' ja 'Pomodora'. Näiden lisäksi haluan tänä kesänä kasvattaa jotain kirsikkatomaattia. Toivottavasti nämä lähtevät tästä reippaaseen kasvuun!

6 kommenttia:

 1. Kyllä se kevät sieltä tulee! Jonain päivän on yhtäkkiä maa lämmin ja pääsee siirtelemään esikasvatuksia ulos kasvamaan. Onnea chili-projektiin, toivottavasti omien aarteiden siemenet itää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tänäänkin oli aivan uskomattoman ihana aurinkoinen kevätpäivä! Pian ollaan jo maaliskuun puolellakin 🙂 aurinkoisia kevätpäivä sinnekin!

   Poista
 2. Turvebriketit vaikuttavatkin superhyviltä, koska niitä mahtuu yhteen dynoon noinkin paljon. Meillä käytössä olevat turveruukut vievät vähän liikaa tilaa ja olisi tarvetta pienemmille. Kiitos siis vinkistä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mukavaa että sait hyödyllisen vinkin itsellesi täältä blogista. Mä olen aikaisempina vuosina käyttänyt kasvatuksessa vaan multaa + pikkupurkkeja. Näitä turvebrikettejä oli kiva kokeilla ja oli kyllä tosi näppäriä, aion käyttää uudestaankin. 😀

   Poista
 3. Nuo briketit ovat tosi käteviä ja siistejä käyttää. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tykästyin itsekin ja nyt pitäisi käydä hankkimassa lisää. Kevätaurinko suorastaan kutsuu heittelemään siemeniä multaan (tai briketteihin )! :)

   Poista