lauantai 20. helmikuuta 2016

Kasviterraario

Kävimme perheen kanssa muutama viikko sitten Plantagenissa. Tarkoituksena oli lähinnä tutkailla kasveja, ostaa taimimultaa ja ehkä jokunen leikkokukka. Nooh, heti kun kaupan ovista päästiin sisälle, niin lapsilla alkoi armoton meno. "Äiti, tää on hieno, voidaanko ostaa?" "Mä haluisin tän mun huoneeseen!" "Kattokaa miten upeen värinen tää on!"

Oltiin kuljettu noin kymmenen metriä, kun kärryt oli jo täynnä kukkapurkkeja. Melkosella vilskeellä siis mentiin. Alotettiin neuvottelut ja lopputuloksena oli, että jokainen saa valita itselleen yhden kasvin. Esikoinen innostui nähdessään myyntitiskissä lihansyöjäkasvin. Sellanen siis hänelle! Samalla ideoitiin, että se voidaan laittaa jonkun muun kasvin kanssa samaan astiaan, vähän kuin miniterraarioon. Kasvikaveriksi valkattiin pienilehtinen kodinonni, joka voisi täyttää multatilaa lihansyöjäkasvin ympärillä.

Kotona alkoi istutuspuuhat ja tällainen lihansyöjäkasvi-istutuksesta tuli. Aika kiva!


Jaoin kodinonnin juuripaakun neljään osaan ja istutin ne astian reunoilla. Eipä kodinonni ottanut leikkaamisesta pahakseen, vaan on lähtenyt hyvin kasvamaan.

 
Astian pohjalle laitoin reilun kerroksen akvaariohiekkaa
 
 
 
 
Kärpäsiä tai muita pikkuötököitä ei tähän aikaan vuodesta huushollissa lentele. Veikkaanpa, että kun kevätaurinko alkaa lämmittää talonseinustoja ja seinustoilla ilmestyy ensimmäisiä kohmeisia kärpäsiä, niin meillä alkaa kärpästen pyydystäminen. Siihen saakka toivotaan lihansyöjäkasvin pärjäävän suihkuttelun ja huolenpidon avulla.


 Ja onneksi muistettiin siinä ostosvauhdissa napata myös se taimimulta mukaan!


4 kommenttia:

 1. Kaunis istutus lasiastiassa, juuri tuollaisista pidän. Kyllä kasvien maailma on ihmeellinen ja joskus vähän outokin. P.S. Raikkaita kuvia ja kiva juttu myös Kotiblogit-lehdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvimaailma on kyllä uskomattoman monimuotoinen! Ja kiva kun tykkäsit ideasta ja kuvista :)

   Poista
 2. Näyttää kyllä kauniilta tuo valkoinen hiekka lasin pohjalla! Hmm, lihansyöjäkasvihan olisi luomu-torjuntaa parhaimmillaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva kun sattumalta löysin tuota akvaariohiekkaa. Ja mietin samaa, että olisko lihansyöjäkasvista hyötyä vaikka banaanikärpästen vähentämiseen :D

   Poista