lauantai 8. heinäkuuta 2017

Kesätunnelmissa

Kuluneen viikon aikana olemme viettäneet lomapäiviä niin kotoillen kuin mökkeillen. Kameraa olen kanniskellut mukana ja olen napsinut kuvia sekä eteen sattuvista luonnonkasveista kuin kotipuutarhankin kukkijoista. Vaikka sää ei vieläkään ole kovin lämpöiseksi muuttunut, niin ulkona on silti ihanan kesäistä ja ah niin vehreää!Viime kesänä istuttamani tarhakurjenmiekat (Iris germanica 'La Beaute') ovat nyt täydessä kukinnassaan. Oi miten veistoksellisen upea tämäkin kaunotar! 
Tarjanruusuista kerätty kimppu tuoksuu niin kesälle!


Mansikantaimia tuli tervehtimään pari ei-niin-toivottua pikkukaveria. Osaisiko joku kertoa ketäs nämä oikein ovat?Pionit antavat vielä odottaa itseään, vasta 'Festiva Maxima' on uskaltautunut kukkimaan.


Mökin kalliorinteen lämmössä viihtyvät ajuruohot,


lapsuuden lempparini kissankellot,


neilikat,isorikko


rantalaukkaneilikka


sekä valkomaksaruoho.Polun varrella kukkii mäkitervakko ja sen kaverina metsämansikka nyökkäilee punaisilla marjoillaan.Nautitaan kesästä, sen väreistä, tuoksuista ja mauista! Mukavaa kesää sinullekin!


6 kommenttia:

 1. Onpa paljon kaunista kukintaa. Kiva kun on myös luonnonkukkia mukana. Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Hurmaavat luonnon kaunottaret ovat todellisia kesän tuojia! Tosin viehkeä tarhakurjenmiekka on kyllä herkkä, niin lempeä väri. Toukat näyttävät uhkaavasti samanlaisilta kuin karviaispensaissa joskus esiintyy, mutta tarkempaa asiantuntemusta ei ole. Joku neuvoi, että ruisjauhoja huiskimalla ne häviävät!?
  Ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkeistä! Onneksi noita mansikan lehdistä nauttivia toukkia oli sen veran vähän, että sain ne kerättyä ja viskattua roskikseen :)

   Poista
 3. 'La Beauté' on nimensä veroinen kaunotar. Tarhakurjenmiekat ovat kasviryhmä, joihin olen jo pitkään halunnut paneutua. Meidän vanhassa pihapiirissämme kasvaa kolmea värivariaatiota siperiankurjenmiekkoja, mutta tarhakurjenmiekat vielä odottavat pääsyään pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teidän siperiankurjenmiekat ovat varmasti hienoja! Iiristen eleganttisuus on kyllä vertaistaan vailla.

   Poista