torstai 13. lokakuuta 2016

Kasvihuoneen syysasu

Lokakuun viileys ja harmaus on saapunut. Sisällä vedän villasukkia jalkaan ja toisaalta nautin laskeutuneesta hiljaisuudesta. Pihalla on väritys muuttunut, enään muutamissa pihamme lehtipuissa on lehdet ja maisemassa havunvihreys valtaa tilaa. Siirsimme terassilla olleen kesäpöytäkalustomme kasvihuoneeseen talvisäilytykseen. Samoin terassia kesällä vehreyttäneet ruukkuistutukset pääsivät talvilevolle kasvihuoneeseen. Kokeilen joskos rungolliset syreenit ja niiden juurelle istutetut laventelit selviäisivät talven yli hengissä kasvihuoneen suojissa. Pakkaspeitettä täytyy käydä kääräisemässä ympärille ennen talven paukkupakkasia. Lokakuun vähässä valossa kasvihuone näytti kovin valjulta ja syyskukkainnostukseni ryöpsähti valloilleen. Oli suorastaan pakko hankkia jotain väriä ja piristystä kasvihuoneen oven edustalle!Jos joku pihapuuha on erityisen mukavaa, niin se on kyllä mielestäni kasvi-istutusten tekeminen. En yleensä tee tarkkoja etukäteissuunnitelmia, mitä ruukkuihin laitan vaan ostan kasveja enemmänkin mutu-tuntumalla. Tällä kertaa kaupan hyllyllä inspiroiduin ihanan värisistä koristekaaleista, jotka olivat varsin muhkean kokoisia! 


Koristekaalien kavereiksi hankin tuttuja syyskasveja: callunoita, muratteja, keijunkukkia ja hopealankoja.


Aiemmin keväällä hankkimani hopeaputous on edelleen aivan iskussa ja se pääsi mukaan ansarin kasvisommitelmaan.


Havut kuuluvat ehdottomasti syysistutuksiin. Yhdistin rauhallisen vihreitä sypressejä koristekaalin ja muratin kanssa samaan pajukoriin. Ylemmässä metallisangossa on hopealankaa ja lankaköynnöstä.


Callunoiden väreissä on mistä valita. Itse päädyin perinteiseen fuksiaan.


Keijunkukkien lehtien väritys on vertaansa vailla. Ne tuovat samalla mukavaa runsauden tuntua istutuksiin.
Näitä syyskasveja on mukava katsella olohuoneen lämmöstä, villasukat jalassa. 

Leppoisaa loppuviikkoa!


6 kommenttia:

 1. Tasapainoisen viihtyisää - iloa silmälle ja mielelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näillä syyskasveilla saa onneksi kivasti jatkettua kukinta-aikaa. Täytyisi varmaan lisäillä myös perennapenkkiin enemmän myöhäissyksyllä kukkivia kasveja, niin kausi jatkuisi penkinkin puolella :)

   Poista
 2. Täällä huokaillaan kuviasi katsellessa :) Sulla on niin kaunista. Tervetuloa kyläilemään minunkin blogissani! Sen on tarkoitus vihertää läpi talven. kukkaetkaali.blogspot.com

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita istutuksia, nuo kaalit ovat todella muhkeita, en olekaan ennen tavannut tuon näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookin aika mojovan kokoisia :D Nykyään kyllä lajikkeissa riittää vaihtelua.

   Poista