tiistai 23. elokuuta 2016

Mielenpiristäjät

Joka kesä odotan yhtä innolla elokuun lämpimiä päiviä ja perhoskasvien kukintaa. Tänään piiiitkästä aikaa on lämmin ja tuuleton päivä! Purppurapunalatvat ovat tovin jo kukkineet, samoin punahatut, punatähkät ja virginiantädykkeet. Nämä ovat oman pihamme ehdottomia perhosmagneetteja ja olipa ihana huomata kuinka hentosiipisiä väriläiskiä liihotteli pitkin perennoja! 


Erityisesti purppurapunalatva houkuttelee monia päiväperhosia ja se onkin ehdoton syyskesän perennasuosikkini. Olen yhdistänyt sen samaan penkkiin koristekastikan kanssa ja mielestäni ne ovat oikein sopiva kasvipari. 


Toivottavasti näitä lämpöisiä kesäpäiviä vielä vain riittäisi. Nyt täytyisi vielä imeä kesän tuoksuja ja värejä joka solulla talven varalle varastoon. 


Niin ja puutarhan syyshommia, niitä kyllä riittäisi. Täytynee laittaa hihat heilumaan. Aurinkoista viikkoa!4 kommenttia:

 1. Ihanat perhoskuvat! Tänä kesänä onkin ollut runsaasti perhosia. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Perhoskasvit ovat kyllä mainioita ja oletkin oikein hienoja vierailijoita saanut puutrahaasi !

  VastaaPoista
 3. Nautitaan näistä viimeisistä kesäisistä päivistä, sillä niitä ei enää ole montaakaan. Ihanat perhoskuvat, itsekin aion panostaa juuri perhoskukkiin ja tuo punalatva onkin hankinnassa.

  VastaaPoista
 4. En edes tiennyt et on erikseen perhoskukkia?! Upeita perhosia, näitä meillekin ens kesänä! :)

  VastaaPoista