perjantai 8. heinäkuuta 2016

Pitsimäisiä lehtiä ja pari pikku kaveria

Jaahas, puutarhassa kierrellessäni huomasin, että siellähän on varsinaiset herkuttelupäivät meneillään. 

Ekaksi bongasin liljojen seasta liljakukon. Tätä kaveria ei tarvitse edes etsiä, sen verran huomiota herättävä se on punaisessa takissaan. Lehtikaaleihin (niin ja ruusukaaleihin) on kummasti ilmestynyt pitsireikiä.... Arvatenkin kaalikoin tuunaamia.

Näitä kukkakärpäsiä on viime viikkoina ollut tosi paljon. Yksi pariskunta äityi lemmenleikkeihin hernepenkissä :)


Ja nämä kirvat.... Niitä on paikoin puskat täynnä. Hyötykasvit ovat saaneet olla suht rauhassa muuten, mutta näköjään härkäpavut ovat näiden kirvojen herkkua. Härkäpavut olivat pahasti kirvojen valtaamia, leikkasin pavut varmuuden vuoksi alas, ettei kirvat leviäisi naapurikasveihin.


Onneksi puutarhassa näkee myös näitä hyötykavereita. Tämä ruutupirkko on kaiken lisäksi kauniin näköinen. Netistä löytyy muuten tosi hyvä sivusto ötököistä, osoitteessa http://www.otokkatieto.fi/etusivu

Mukavaa viikonloppua!

5 kommenttia:

 1. Ääh, mitä ötököitä. Vuodesta riippuen niitä tulee ja menee. Myrkyttämään en kuitenkaan ryhdy, luonto hoitakoon tavallaan.

  VastaaPoista
 2. Meilläkin on ollut jos jonkinlaista rouskuttajaa.
  Lehtikaaleista on tullut myös tuollaisia pitsimäisiä ja kirvoja sekä lehtokotiloita on ollut enemmän kuin koskaan.
  Mieheni yritti lohduttaa minua sanomalla; "Kyllähän tuolla kasvaa vielä vaikka mitä!" No, niinhän siellä kasvaa. Ehkä noi ötökät eivät kaikkea ehdi syömään, vaikka välillä siltä näyttää.
  Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 3. Minullakin on ollut liljakukkoja. Ne saavat paljon tuhoa aikaiseksi. Hyvät kuvat olet onnistunut saamaan ötököistä. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Ötököitä riittämiin. Minustakin kukkakärpäsiä on lennellyt paljon tänä kesänä

  VastaaPoista
 5. Kesän 1. liljakukon löysin eilen. Keräsin niitä viime kesänä ahkerasti ja luulin jo ne selättäneeni, mutta mitä vielä. Minun lehtikaalini olivat niin yököttävässä kunnossa ja toukkia täynnä, että viskasin kaikki suosiolla pois. Varsin tuhoisa ötökkäkesä tämä!

  VastaaPoista