keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Raparperin alla


Puutarhassamme kasvava raparperi on kasvanut alkukesän lämmössä mahtavan kokoiseksi. Tajusin ohi mennessäni, että nyt äkkiä pitää napsaista raparperin varsia köökin puolelle käyttöön, sillä varret ovat maukkaummillaan alkukesästä. 

Tuttuun tapaan ajattelin tehdä raparpereista raparperipiirakkaa. Reseptiä haeskellessa mieleeni juolahti kurkata 'Keittiöpuutarha - siemenestä satoa' -teoksen raparperin käyttövinkkejä. Raparperipiirakan ohje löytyi heti, kuten arvelinkin. Ilokseni bongasin kirjasta myös reseptin raparperimehun tekoon! Kaiken lisäksi raparperimehun resepti oli todella yksinkertainen. 


Aurinkoinen helleilma kruunasi iltapäivän raparperituokion. Piirakka maistui todella hyvältä jäätelön kera. Piirakan toscakuorrutus hämäsi sen verran, että lapsemme eivät edes tajunneet syövänsä raparperipiirakkaa.


Raparperimehu valmistui parahiksi iltapalalle. Myös raparperimehusta tuli oikein hyvää! Seuraavalla kerralla mehua tehdessäni taidan kyllä laittaa vähän vähemmän sokeria, sen verran makeaa mehusta tuli. Tai tietysti mehua voi vielä valmiina laimentaa. Ja jääpaloja, niitä kourallinen mukaan, niin jano on tiessään!

6 kommenttia:

 1. Meilläkin raparperit ovat kasvaneet hyvin tänä kesänä. Raparperipiirakasta tykkäävät meillä kaikki. Raparperimehua en ole kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raparperi on kyllä mukava kasvattaa helppohoitoisuutensa vuoksi. Raparperikiisseliä olisi myös kiva kokeilla!

   Poista
 2. Ai ai! Meidän raparperi on edelleen kovin onneton, pitää varmaan käydä naapurissa raparperivarkaissa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piankos varmasti teidänkin raparperi kasvaa satomittoihin. Onni on mukavat naapurit :)

   Poista
 3. Täytyypä munkin käydä reissu pihalla ja katsoa ohjeet kirjasta:)

  VastaaPoista