torstai 14. huhtikuuta 2016

Lampun alla

Meidän kodinhoitohuoneen pöydän ovat vallanneet esikasvatusruukut. Pyykkejä ei täällä ole jostain syystä mahtunut viime aikoina viikkaamaan :) Virittelin pöytätasolle myös pari vuotta sitten ostamani Kekkilän vihervalon, joka on kieltämättä ollut hyvä hankinta tähän puuhaan. 


Nämä tomaatit ovat saaneet köllötellä lisävalon alla. Kovasti kurottelevat varsiaan ylöspäin. Tosin meillä on ulko-ovi tossa melkein vieressä, josta avattaessa puhaltaa näiden niskaan viileää ilmaa. Mutta joskos se vaan karaisee näitä tyyppejä!


Vihervaloja tosin tarvitsisi olla kaksi, jotta kaikki pääsisivät valohoitoon. Kyllä näistä taimista huomaa eron, nämä ilman lisävaloa kasvaneet ovat selvästi hontelompia lampun alla kasvaneisiin nähden.Kunhan ilmat tästä lämpenevät ja toukokuu koittaa, niin siirtelen näitä vähitellen kasvihuoneeseen jatkokasvamaan. Viime vuonna taisin siirtää taimet äitienpäivän tienoilla kasvihuoneeseen. Ympärille virittelin hallaharsosta teltan ja öisin oli lämmitys päällä. Sinnitelkööt nämä taimet kuitenkin vielä muutamat viikot sisällä!


7 kommenttia:

 1. Onpas sinun tomaattisi jo pitkiä kavereita. Omat pikkuiseni kasvavat myös lisävalon alla, se on ehdoton lisävaruste esikasvatuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jos tuota kasvivaloa ei olisi, niin kylvöjä ei voisi vielä aikaisin keväällä tehdä. Onnea omien pikkutomaattien kasvatukseen! :)

   Poista
 2. Sullahan on tomaatit jo hyvässä vaiheessa. Tuo lisävalo on varmasti tarpeellinen ja hyvä. Varsinkin, kun saat siirrettyä ne kasvihuoneeseen aika aikaisin.
  Minä sijoitan tomaattini lämpimälle seinustalle, niin tomskuilla ei vielä ole kiire. Ne ovat vasta tehneet ensimmäiset oikeat lehtiparinsa, sirkkalehtien jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin vielä ehtivät sinunkin tomaatit kasvaa ennen ulos siirtämistä. Mä niin toivon, että ensi kesänä olisi hyvät ilmat viljelylle, viime vuoden alkukesä meni vähän niin ja näin!

   Poista
 3. Kylläpä sinun tomaattisi ovat jo suuria. Kasvivalo on tarpeen näillä leveysasteilla. Voitit lippupaketin Lahden messuille, lähetätkö oikean nimesi Autuaan olon sähköpostiin. Onnea!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Cheri, olipa mukavia uutisia! Voi kuinka kivaa päästä messuille! :)

  VastaaPoista