torstai 26. lokakuuta 2017

Syksy meni, talvi koitti....


Ainakin hetkeksi! Sääennusteiden lupailemaa lunta on sadellut jo tuntien ajan. Kotipiha on peittynyt ihanan valkoisen peiton alle. Kyllä luminen maisema on vaan kaunis. Vaikka kyllä kuulas lokakuukin on kaikissa väreissään kauniin tunnelmista. Viikko sitten kotipuutarhassa näytti tältä:


Marjaomenapensas oli tänä vuonna antelias kukinnassaan, ja marjojakin on nyt sen mukaisesti. Ihania punaposkia!


Siemenistä kylvämäni laventelit sitkeästi yrittivät ehtiä vielä kukkia.


Ruukussa kasvavan japaninvaahteran siirsin talvisuojaan kasvihuoneen sisään. Voi olla että paukkupakkasilla siirrän kellariin turvaan...


Tässä  vielä lisää tunnelmakuvia perjantailta 20.10.2017.
Kauniin seesteistä ja rauhallista, juuri niin kuin talvilepoon käydessä kuuluukin.
Tämän päivän tunnelmat ovat samoin rauhalliset, valkoisuutta on tullut vain roimasti lisää.


Nukkapähkämöiden kukinnot näyttävät hauskoilta lumikuorrutteisina  


Samoin myös jalopähkämöiden kukinnot.


Veikkaanpa, että tänään meillä juodaan ensimmäiset mukilliset glögiä ja maistellaan pipareita. Lumitöiden jälkeen! 

Mukavaa loppuviikkoa!


8 kommenttia:

 1. Teillä taitaa olla paksumpi lumikerros kuin meillä! On aika luopua kesästä ja uskoa, että talvi on täällä. Jotenkin valoisampaa ja puhdasta... Nautinnollista viikonloppua sinulle!
  Ja kiitos Kirjailijanpuisto-vinkistä, en ole käynyt tuolla asuntomessualueella ollenkaan, joten puistokin on näkemättä. Ehkä joskus kurvaamme sinne Hatanpään kierroksen lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kiva kuulla kun tykkäsit tuosta aiemmasta puistovinkistä. Hatanpään arboretumiin olen myös monet kerrat suunnitellut käyntiä, on varmasti upea paikka. Oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 2. Onpa kauniita tunnelmia ja sävyjä! <3
  Eri vuodenajoissa on vaan oma kauneutensa ja upea tunnelmansa.
  Meillä tuiskuaa taivaan täydeltä lunta vaan lisää, mutta viikonloppuna pitäisi tulla vesisateet. Lumi sulaa varmasti vielä moneen kertaan pois.
  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Samaa mieltä, kyllä jokaisessa vuodenajassa piilee omaa kauneuttaan :)

   Poista
 3. Hurmaavan valoisat lokakuiset kuvat - olkaamme tyytyväisiä syksyn ja talven tuloon, luonto ja puutarha ja tarhuri saavat hengähdyshetken! Ovatpa lumeen jäänet kukkavarret kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, tekee varsin hyvää puutarhurillekin saada pientä huilitaukoa. Pitää nauttia näistä vuoden hiljaisistakin hetkistä :)

   Poista
 4. Onpa teille tullut runsaasti lunta. Me täällä Pohjois-Karjalassa olemme säästyneet lumisateilta. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Veikkaanpa ettei nämä lumet sulavat piakkoin. Se on kyllä sääli, tämä lumen valo on niin mieltä piristävää. Ja lapsetkin tykkäävät! Mutta kelien mukaan mennään, niitä kun ei oikein voi valita :)

   Poista