maanantai 2. lokakuuta 2017

Kukintaa kirjailijanpuistossa

Viikonloppuna tien päällä ollessa tulin kurvanneeksi Vuoreksen alueelle, Tampereelle. Vuoreksessa järjestettiin asuntomessut vuonna 2012 ja asuntoalueelle valmistui tällöin myös hieno perennapuisto. Kirjailijanpuisto on muodoltaan pitkulainen ja kasvillisuusalueet on siellä nostettu näyttävästi ylös aaltoilevan taidemuurin avulla. 


Taidemuuri ohjaa onnistuneesti niin katsetta kuin kulkuakin. Korkeudeltaan muuri on juuri sopiva istuinpenkiksi. Taidemuurin pintaan on lisäksi kirjoitettu kokoelma runoja, alueen kirjallisuusteeman mukaan. 


 Aurinkoisena kesäpäivänä tämä puisto on varmasti mukava paikka istuskella ja ihastella kukkivia perennoja lähietäisydeltä. 


Mukava yllätys oli, että puistossa riitti kukintaa vielä yllättävän paljon! Värimintut, sinipallo-ohdakkeet, syysleimut ja kaunopunahatut olivat vielä virkeässä kunnossa.
Vapaamuotoisissa istutusalueissa on yhdistetty perennojen lisäksi koristeheiniä, ja kukkivia pensaita mielenkiintoisella tavalla. Joukkoon on mahtunut myös kukkivia puita, kuten ruusuorapihlajaa ja pilvikirsikkaa.Puistossa aikani kuljeskeltua alkoivat sormet tuntua kohmeisilta koleassa säässä. Tajusin samalla että niinpä, syyskuu on vaihtunut lokakuuksi! Talvi tekee auttamatta tuloaan. Kirjailijanpuiston perennoista ei heti uskoisi, että  syksy on jo pitkällä. Onnistuneilla kasvivalinnoilla pystyy istutusalueelle loihtimaan pitkän kukintakauden. Kirjailijanpuitossa tämä on onnistuttu tekemään!

Nyt ei muuta kuin mukavaa (ja toivottavasti aurinkoista) viikkoa kaikille!


p.s Kirjailijanpuiston perennakartat löytyvät myös netistä!

4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis puisto! <3
  Kiitos esittelystä, tuonnehan täytyy Tampereen reissulla joskus poiketa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina kommentista <3 Itsekin kävin tuolla nyt ekaa kertaa. Kannattaa kyllä ohiajaessa poiketa, vaikkei suuren suuri alue olekaan. Asukkaille varmasti kovin mieluinen! Tällaisia pitäisi saada lisää kaupunkeihin :)

   Poista
 2. Wautsi, mikä mesta! En ollut tuollaisesta edes kuullutkaan, saati käynyt. Kiitos mukavasta netti-matkasta kauniiseen perennapuistoon <3 Jäänkin heti lukijaksesi. Kivan näköinen blogi ja upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kun pidit jutusta! <3 Ja erittäin mukava kuulla kun tykäistyit blogiini. Lämpimästi tervetuloa lukijaksi! :)

   Poista