maanantai 12. kesäkuuta 2017

Pesäpuuhia

Me ollaan tänä keväänä saatu ihastellen seurata sinitiaisperheen pesintää. Ripustimme jo pari vuotta sitten meidän piharakennuksemme päätyyn linnunpöntön, mutta eipä ole asukkaita aiemmin tänne saatu. Liekö sitten syynä ollut liian moderni pönttö :)


Sinitiaispariskunnan pesintäpuuhiin kiinnitimme huomiota toukokuun puolenvälin tienoilla. Silloin taisi munien haudonta olla meneillään. Vaimeaa piipitystä aloimme kuulla pöntöstä 29.5 eli pari viikkoa sitten. Poikaset ovat vahvistuneet tässä ajassa melkoisesti, ainakin äänestä päätellen! Kyllä siinä on vanhemmilla tehtävää, kun lento toisensa jälkeen kantavat jälkeläisilleen herkkupaloja! 


Luin jostain, että sinitiaispoikaset lähtevät pesästä 14-21 vuorokauden ikäisinä, yleisimmin kait 19 vuorokauden iässä. Tämän viikon aikana siis tämän pöntön poikue taitaapi aloittaa lentoharjoitukset! 


Mielenkiinnolla seuraamme, miten sinitiaisperheen poikaset kasvavat ja lähtevät pesästä. Pidetään näille peukkuja, että elämä pöntön ulkopuolella lähtee suotuisasti liikkeelle :)

6 kommenttia:

 1. Oi, miten upeat kuvat! <3
  Sinitiainen taitaa olla aika sävytietoinen. On valinnut kodikseen juuri oikean paikan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Hehee, kieltämättä juu värit sopii yhteen :)

   Poista
 2. Hauska, vähän modernimpi pönttö. Hienot kuvat. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä moderni pönttö kelpaa hyvin, jos vain reiän koko on sopiva. Pönttö onkin mukavan mallinen! Lintuperheiden elämää on kyllä hauska seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, elämyksiä voi löytää yllin kyllin omastakin pihasta :)

   Poista