tiistai 23. toukokuuta 2017

Esikasvatuksia

Olen kevään mittaan tiputellut kylvömultaan siemenen jos toisenkin. Osa on itänyt oikein hienosti, osa ei sitten millään (esimerkiksi miinanköynnös). 

Useat yrtit ovat hyviä esikasvatettavia ja innostuinkin tänä keväänä kylvämään niitä montaakin sorttia. Purkeissa on vielä aika hentoisia oreganon, stevian, rosmariinin, timjamin ja sitruunamelissan alkuja. 

Yrttien lisäksi olen kylvänyt kesäkukkien siemeniä. Samettikukka on nopea ja helppo kasvatettava. Tässä komeilee isosamettikukkia. 


Ja kaverina sillä on härmesalviaa.
Siirsin pikkutaimet viikonloppuna kasvihuoneeseen saamaan paremmin valoa ja lämpöä, kun yötkin ovat vihdoin lämmenneet. Muutaman viikon ajan karaisin taimia kuskaamalla niitä aina päivän ajaksi kasvariin. Kieltämättä siinä oli hommaa :) Mutta mieluummin yöksi lämpöön kuin että pikkutaimet olisivat paleltuneet. 


Jos vielä ei ole tullut siemenkylvöjä tehneeksi, niin eipä hätää.  Kurpitsat ja kurkut itävät tosi nopeasti ja helposti. Tässä tanssahtelee reilun viikon ikäinen talvikurpitsan taimi.


Samoin koristekäenkaalin pikkuiset sipulit lähtivät nopeasti kasvamaan. Näillä saa kivasti väriä kesäkukkaistutuksiin!


Kunhan nämä taimet tästä vahvistuvat, niin istuttelen niitä sitten lopullisiin paikkoihinsa. Hallanvaara on vanhan kansan mukaan varmuudella ohi noin 10.6 tietämillä, joten silloin viimeistään. Jos vaan malttaa siihen asti odottaa.... :) 

3 kommenttia:

  1. Virkeän näköisiä taimia! Hauska tuo tanssahteleva kurpitsa. Keväistä viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Meillä on perimätietona säilynyt myös: "kuudes kuudetta" jälkeen on turvallista istuttaa arat kasvit ulos. Tiedämme kuitenkin, että aina siihen ei voi luottaa... Pikkutaimesi ovat suloisia!

    VastaaPoista
  3. Hih, tuo "kuudes kuudetta" onkin näppärä muistaa! Mukavaa alkavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista