keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Pistokkaita pelargoneista

Saas nähdä kuinka tässä hommassa käy :) Viime kesänä hankkimani pelargonit ovat selvinneet sisätiloissa yllättävän hyvin. Tuoksupelargonit olivat syyskuussa sisälle tuodessa oikeita roikaleita, tuntuvat olevan oikein sitkeitä veijareita. Erikoispelargoneista harmillisesti kaksi heitti veivinsä, toinen oli tähtipelargoni "Fireworks White" ja toinen luonnonlaji "Pelargonium Chamaedryfolium" (tästä löytyy kyllä siemeniä, pitäisikin kokeilla siemenidätystä). 

Erikoisemmista pelakuista hengissä (ainakin tähän asti!) ovat selvinneet "Honeywood Suzanne", "Attar of Rose" ja "Pelargonium Zonale".Varaston hyllyllä sinnittelee "Drotting Ingrid" ja muutama peruspelargoni.

Talven selätyksessä avuksi on ollut lisävalon antaminen, erikoisemmat pelargonit ovat paistatelleet kasvivalon alla kodinhoitohuoneessa jo muutaman kuukauden. Nyt pelargonit näyttivät jo venähtäneen hujopeiksi, joten oli korkea aika napsia niistä pistokkaita. Olen aikaisemmin juurruttanut pistokkaat ensin vedessä, mutta nyt ajattelin kokeilla pistokkaiden tökkäystä suoraan multaan.


Tässä pistokaita purkeissaan. Otin latvapistokkaiden lisäksi varresta välipistokkaita. Tuoksupelargoneja käsitellessä niistä leijailee todella ihana tuoksu! Kasvi itsessään (eikä sen kukinta) ei ehkä ole kaikkein kaunein pelakuu, mutta sen tuoksu kyllä kompensoi kauneusvirheet!


Ja jottei puurot ja vellit menisi sekaisin, niin purkkien kylkiin laitoin lyhenteenä merkin lajikkeesta. Tässä siis "Honeywood Suzannen" pistokas.

Tohtori Westerlundista tuli parturoinnin jälkeen taas salonkikelpoisen näköinen. Tarvittaessa tästä raaskii napsia lisääkin pistokkaita. Jännityksellä odotan, miten pistokkaat lähtevät multaan tökättyinä juurtumaan. Pidetään peukkuja!10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää pelakuitten alut. Mä oon koittanut vedenpisaraa talvettaa ja näyttäis vielä hengis olevan:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvetuksessa on kyllä aina oma jännittämisensä :)

   Poista
 2. Onnea pelakuitten kanssa. Toivotaan, että saat kesällä nauttia niiden kauniista kukinnasta. Mukavaa helmikuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa kun kesä jo lähestyy viikko viikolta! :)

   Poista
 3. Hyvä postaus, tästä sain vinkkiä pistokas lisäykseen. Pelargonit odottavat vielä mökin ikkunalla. Sinulta löytyy vaikka mitä lajeja, tuollainen tuoksupelargoni on ollut haaveissani jo pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tuoksupelargonia voin kyllä lämpimästi suositella, ihan lemppari itselle.

   Poista
 4. Ihanan keväisiä kuvia! Noiden pistokkaiden ja talvetusten kanssa ei voi olla koskaan varma, kuinka sujuu. Toivottavasti eivät ota sisäilmasta nokkiinsa vaan jaksavat sinnitellä siellä sisällä läpi pimeän talvikauden. Onnea matkaan noille uutukaisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on, ei koskaan tiedä mikä on selviämisaste keväällä :) Mutta aina kannattaa yrittää!

   Poista
 5. Hyvältä näyttävät pelargoniasi! Iloista alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mukavaa alkavaa viikkoa myös sinulle :)

   Poista