sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Kaksitoista kuvaa puutarhavuodelta 2016

Sini K Kasvihormoni -blogista antoi mukavan haasteen viime vuoden puutarhakuvista. Vaihtunut vuosi 2017 on jo hyvässä vauhdissa, mutta vielä ehtii, vielä ehtii kuvahaasteeseen mukaan :) Tässä siis 12 kuvaa puutarhavuodesta 2016.  Vuosi sitten helmipakkasilla kasvihuone kimmelsi lumen ja jään alla. Arki meni sisätiloissa. Tulppaanit kuitenkin kuiskivat, että kyllä se kevät pian koittaa. 


Ja niin se koittikin, vieläpä ihanan aikaisin. Toukokuussahan oli jo aivan kesä! Perennapenkissäni oleva jumaltenkukka innostui kukkimaan ensimmäistä kertaa oikein kunnolla. 


Samoin atsalea oli tulvillaan ihania kukintoja!


Kasvihuoneessa alkoi nopeasti vihertämään aurinkon ja lämmön saattelemina. 31.5.2016 kasvihuoneessa olivat jo herne, chilit ja tomaatit täydessä kasvuvauhdissa. Tähän kuvaan törmätessäni tulin vain niin hyvälle mielelle. Meidän lapsilla on ihana tapa kerätä luonnonkukista pieniä kimppuja ja tuoda niitä kodin kaunistukseksi. Ja onhan nämä kertakaikkisen suloisia kasveja, kaikessa tuttuudessaan.Tulihan sitä myös tehtyä uusia istutuksia viime vuonna. Haaveilin jo pidempään havuaidan istuttamisesta muurialtaaseen, tuon valkean kaiteen eteen. No, viime vuoden keväällä sen istutin ja kesäkuussa tein sille ensimmäisen muotoleikkauksen. Lopputulos oli mielestäni oikein hyvä. Jännityksellä odotan, miten tuijat selviävät tämän talven yli!


Kesäkuun lopussa piha puhkesi kukkaan!


Viehkeä kasvipari muodostui itsestään kiveyksen reunaan, kun ajuruoho oli levittäytynyt hopeahärkin seuraan.


Oman pihan sadosta saimme nauttia pitkään, tomaatteja varsinkin tuli riittämiin.


Puutarha peittyi lumeen ja nukkuu nyt talvilevossa. Mieli ja ajatukset siintävät kuitenkin jo tulevassa, pian se kevät taas koittaa! 

10 kommenttia:

 1. Hieno katsaus menneeseen vuoteen. Niin kauniit kuvat. - Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteista! Ja mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Olen ihan ihastunut noihin talvikuviin! Toki kesän hehkeys on suloista, mutta talvikuvat vastakohtana ovat upeita! Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, puutarhakuvia täytyisi ottaa paaaljon enemmän myös talviaikaan. Talvisen mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 3. Hienot kuvat menneeltä puutarhavuodelta. Upea tuo atsalea. Niinkin upea, että tekisi mieleni tietää sen tarkempi laji;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielessä oli kyllä laittaa lajike-tietokin mukaan, mutta iltahmärissä unohtui, hyvä siis kun kysyit. Kyseessä on kanadanatsalea (Rhododendron canadense) :)

   Poista
 4. Ihanan kaunis postaus! Kesäkuvat saavat näin keskellä talvea hyvälle tuulelle. Tottahan toki (ainakin meillä) on näin talvella kaunista, ihan kuin tuossa viimeisessä kuvassa, mutta kyllähän kasvu ja kesäkukkien katselu piristävät puutarhurointi-intoisen mieltä kummasti. Kasvihuoneesi on niin kutsuva!

  Kiitos, kun osallistuit haasteeseen!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kun kutsuit mukaan haasteeseen :) Onneksi mennään jo hyvää vauhtia kohti kevättä. Iltapäivisin jo selvästi huomaa, että päivä alkaa pidentyä!

   Poista
 5. Kaunista katseltavaa kaikkina vuodenaikoina! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Sinulla on ollut ihana puutarhavuosi! Kauniita kuvia, hieno tuo atsalean kukinta! Ja upea talvinen kuva!

  VastaaPoista