torstai 8. syyskuuta 2016

Sisäänkäynnin syysistutukset

Muutama päivä sitten satuin kauppareissulla kurvaamaan Plantagenin ohi ja päätin piipahtaa myymälässä ihastelemassa kukkavalikoimia. Yllätys yllätys, en tälläkään kertaa osannut lähteä kaupasta tyhjin käsin ulos :) Mopo lähti niin sanotusti käsistä ja innostuin ostamaan meidän sisäänkäynnin ruukkuihin uudet syyskukat. Istutusten kasveiksi valitsin syysastereita, nummikanervia (uusi tuttavuus minulle!) ja hopealankaa. Inspiraatio istutusten uusimiseen lähti oikeastaan tuosta hopealangasta, jossa samaan purkkiin on kylvetty myös lankaköynnöstä, kiertämään tuota hopealankaa. Mielestäni oikein hauska idea laittaa nämä samaan purkkiin kasvamaan! Istutukseen saa samalla kertaa mukavaa kontrastia, selkeää hopeaa yhdistettynä romanttisen viehkeään lankaan.Lisäksi siirsin näihin sisäänkäyntiruukkuihin kesän aikana kasvattamani jänönhännät, jotka sopivat hyvin ruukkuihin ilmavuutta ja korkeutta antamaan.

Isojen ruukkujen nurkissa oli murattia jo ennestään kesäkukkien kanssa, niistä en raaskinut luopua, niin kivasti kun ne ovat kesällä kasvaneet.  Syysasterin kyljessä on istutettuna alennusmyynnistä aikaisemmin ostamani kiinankataja. Se sopi hyvin väriltään tähän kokonaisuuteen ja pääsi hyvään käyttöön :) 


Syysasterit kestävät hyvin myös hallaa, joten nämä istutukset koristavat talven tuloon saakka meidän sisäänkäyntiämme. Täytyypä vielä jostain kaivaa lyhtyjä tunnelmaa tuomaan, pimeneviin iltoihin.

Mukavaa (ja toivottavasti lämpöistä!) loppuviikkoa!


3 kommenttia:

  1. Ihanat! <3
    Kyllä kannatti päästä mopo karkaamaan käsistä...
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Nuo istutukset sulautuvat kauniisti sisääntulon puitteisiin eivätkä ponnahda erillisinä väriläikkina häiritsemään kokonaisuutta. Jänönhännät ovat herkkä piste iin päälle!

    VastaaPoista