sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Virvon varvon

Tänään sunnuntaina vietetään palmusunnuntaita ja pikkuvirpojia putkahtelee varmasti tuttuun tapaan ovelle virpomaan. Samoin meidän lapset jo innolla odottavat päivän touhuja, 'me päästään viipomaan!'. Ja ainakin yhtä tärkeä osa virpomista on pajunkissojen kerääminen ja niiden koristelu.


Meillä oksien koristelut tehdään pitkälti sen mukaan, mitä materiaalia sattuu kaappien kätköistä kulloinkin löytymään. Erilaiset langat, koristenarut ja vaikka paperisuikaleet ovat oikein käyttökelpoisia koristeluun.


Tänä vuonna askarreltiin pieniä lankapompuloita, paperisia 'matohaitareita' ja väriteltiin paperista pieniä pääsiäismunia. 

 


Toki myös höyhenet kuuluvat pääsiäistunnelmaan. Hienoja oksia saatiin näillä koristeilla aikaiseksi! Sitten vain virpomaan!


Virvon varvon
tuoreeks terveeks
tulevaks vuodeks
vitsa sulle
palkka mulle

10 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä virpomisoksia!
  Minusta tämä virpomisperinne on ihana. Muistot omien lasten jännityksestä ja askartelun riemusta ovat mukavia. Meidän lasten virpomisaika on mennyt jo ohitse, mutta innolla odotan naapuruston lasten ihania oksia ja iloisia ilmeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samoin uskon, että lapset muistavat nämä virpomisperinteet vielä pitkälle aikuisuuteen :)

   Poista
 2. Oi oi miten ihanan oloisia varpuja. Näin kun jälkikasvu hipoo jo täyttäikää eikä tänne eksy myöskään nuorempia virpojia niin on ihanaa päästä fiilistelemään pääsiäistunnelmia näin blogin välityksellä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukava kuulla, että oksat ilahduttivat! Toivottavasti joku vuosi pikkutrulleja teilläkin on käymässä :)

   Poista
 3. Voi kuinka hauskoja virpomisoksia olette tehneet, vähästä materiaalista huolimatta. Valitettavasti meidän seudulla tämä perinne ei ole enään voimissaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Alueissa onkin varmaan paljon eroja. Jossakin päin ei virvota lainkaan ja toisaalla virpojia riittää. Itse kun olin pieni, niin emme käyneet virpomassa lainkaan, taitaa olla suositumpaa nykyään. Ja hauskaa kyllä eilen oli :)

   Poista
 4. Voi te olette nähneet vaivaa! :) Meillä jäi tänä vuonna oksat koristelematta ja virpomiset virpomatta täiden ja mahataudin uuvuttaessa meidät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! No ensi vuonna sitten paremmalla onnella!

   Poista
 5. Anteeks vaan mutta mulla "virpominen" sai pysyvästi ihan jonkun muun merkityksen big brotherin jälkeen...ei lapsille sopivaa puuhaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh :D Onneksi ei ole BB:tä tullut seurattua :)

   Poista