keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Monta kokemusta rikkaampana

Kuukauden Amerikan matka takana. Matkapäivien aikana ehdimme nähdä niin monta mielenkiintoista paikkaa ja kokea niin hienoja uusia kokemuksia, että pää on vieläkin aivan pyörällä. Matkustimme koko perheen voimin ja kieltämättä jännitin etukäteen, miten pitkä reissu rapakon takana onnistuu kolmen pienen (6, 4, ja 2-v) lapsen kanssa. Ihme kyllä kaikki sujui varsin mallikkaasti!

Reissumme ensimmäinen etappi oli New York, jossa vallitsi syksyisen kirpakka sää. Ohjelmaa siellä riitti, pitihän sitä tunnetut päänähtävyydet koluta läpi. Tänne blogiin laitan kuitenkin kuvia vain matkan aikana kiertämistämme puistoista, niissäkin ehdimme onnekseni käydä.

New Yorkissa olisi puistoista ja viheralueista kiinnostuneille todella paljon nähtävää. Me majoituimme Manhattanilla, lähellä Central Parkia ja tietysti kävimme siellä kävelemässä samalla kun vierailimme Central Parkin eläintarhassa. Pelkästään Central Parkin puistossa voisi viettää koko päivän (tai kaksi), viheralueet ovat valtavan laajat! Tässä muutamia otoksia Central Parkista.Central Park levittäytyy laajana puistoalueena keskellä Manhattania ja näky on vaikuttava Empire State Buildingin näköalatasanteelta katsottuna. Ei ole epäselvää kuinka merkittävä vaikutus keskuspuistolla on hyvinvoinnin lisääjänä täyteen ahdetussa kaupunkirakenteessa.

Tässä vielä linkkejä viherkohteisiin:

http://www.thehighline.org/
http://www.brooklynbridgepark.org/
http://www.hudsonriverpark.org/
http://www.centralpark.com/ 

Seuraavassa postauksessa tulee lisää kuvia, kohteista Battery Park ja High Line.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti