lauantai 8. elokuuta 2015

Aika ihastella

Keväällä keittiömme pöytätasot olivat tupaten täynnä esikasvatettavia taimia. Esikasvatuksessa oli sekä hyötykasveja että kukkivia kasveja. Pienet ja hennot kasvien alut ovat vihdoin kasvaneet täyteen kukoistukseensa ja on kerrassaan palkitsevaa ihastella niiden värikästä kukintaa. Tein vanhoista kuormalavoista ruukuille lavoja, joita voi helposti siirrellä vaikka kastelupisteen lähelle. Muodostin ruukuista isot ryhmät piharakennuksemme edustalle. Kun ruukut ovat sijoitettu kulkureitille, niin kukinnasta saa nauttia muiden touhujen lomassa.

 
Ruukkuryhmissä täydennyksenä myös sipulikasveja. Kasvilajeina ryhmässä ovat heliotrooppi, kesäharso, pelargoneja, gladiolus, sini-ikiviuhka (valkoisena), sirokesäkynttilä, tuoksumiekkalilja, kesämalvikki....

 
ja tässä ryhmässä lisäksi salviaa ja maloppia.
 
 
Malopin viehkeässä kukassa on silmiinpistävä vihreä keskus, kaunis!

 

 
Tämän pelargonin ostin keväällä. Ihastuin todella tähän 'Drotting Ingridiin' ja hankin toisen samanlaisen kaveriksi. Toivottavasti näiden talvetus onnistuu.
 

 

 


Jänönhäntä ja härmesalvia ovat suloinen pari! Jänönhännän pehmeyden aistii jo kuvasta.

2 kommenttia:

  1. Onpa aivan ihastuttavan näköinen kokonaisuus! Mainiot ja kauniit myös nuo siirreltävät kuormalavat alustoina. Ja kiitoksia, olikin hyvä, nyt sai jälleen yksi kasvi minullakin nimen, tuo maloppi. Niitä on putkahdellut tässä minullakin juuri kukkimaan kesäkukkaseoksesta, enkä tiennyt kasvin nimeä. Oikein kaunis kukka :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun blogijutusta oli hyötyä ja sait kukkamaasi kasville nimen :)

    VastaaPoista