torstai 16. huhtikuuta 2015

Kukkivaa kesäksi

Kevät keikkuen tulevi... Niinpä! Viime viikonlopun lämmön jälkeen on vuorostaan taas viileää. Mutta varmaa se kuitenkin on, kyllä se kesä vähitellen lähestyy. Mikäs sen mukavampaa kuin unelmoida aurinkosta ja lämmöstä jo etukäteen, samalla kesän kukkaloistoa suunnitellen.

Toiseen suunnittelemaani ruukkuryhmään halusin romanttista vivahdetta. Kasviryhmä koostuu pioniunikosta (Papaver somniferum 'Black Peony'), kesämalvikista (Lavatera trimestris 'Mont Blanc'), kesäharsosta (Gypsophila elegans 'Covent Garden') ja salviasta (Salvia officinalis).
Kukinnan väritys on valkoisen ja liilan yhdistelmä. Taustalle sijoittuva ja noin 70 cm korkeaksi kasvava pioniunikko on huomiota herättävän värinen tummanliilassa kukassaan. Toinen taustakasvi, kesämalvikki, kasvaa lähes yhtä korkeaksi ja se tuo raikkautta tummalle parilleen. Edessä on ihastuttavan 'hörsyilevä' kesäharso, joka tuo ryhmään runsauden tuntua. Etualaa täydentää vielä salvia pystyine kukintoineen. Valkoisen ja liilan yhdistelmä on omalle silmälle erittäin mieluinen ja ruukkuryhmästä toivon tulevan onnistunutta!


Ruukkuryhmän kasveista olen laittanut salvian jo esikasvatukseen. Pioniunikko, kesämalvikki ja kesäharso voidaan kylvää suoraan ruukkuun (tai penkkiin), joten niiden siemenpussit odottavat vielä rasiassa ilmojen lämpenemistä. Tule jo lämpö, en malttaisi odottaa!   

4 kommenttia: