maanantai 12. maaliskuuta 2018

Vihdoinkin siemenpuuhiin!


No johan nyt olikin jo korkea aika aloittaa kevään lempipuuhat, nimittäin esikasvatuspuuhat!


Viime vuonna purkkeja oli tähän aikaan jo pitkät rivistöt vihertymässä niin varastossa, kodinhoitohuoneessa kuin keittiön pöydälläkin. Tänä vuonna selkeästi siis lähtenyt hitaammin tämä homma liikkeelle. Mutta eihän tässä tietenkään vielä myöhäistä ole! 
 Ensisatsina laitoin kirsikkatomaattia (ne ovat NIIN lemppareitani), basilikaa (montaa sorttia tietty), oreganoa sekä pelargonia (tyttären toiveesta :)) itämään.Esikasvatuspurkkeja löytyy vinot pinot kellarin kätköistä, täytyypä haeskella niitä lisää ja iskeä lisää siemeniä multaan, jahka tässä ehtii. Mitähän kivaa sitä seuraavaksi laittaisikaan itämään... Hah, tätä on joka vuosi aina yhtä kivaa pohtia. Kohta sitä on taas pöydät purkkeja väärällään :D

Vihertyvää viikkoa myös sinulle!
3 kommenttia:

 1. Täällä ollaan samoissa puuhissa. 😊
  Mahtava idea kirjoittaa nimet purkin kylkiin! Miten mä en ole olenkaan tajunut tuota!? Mietin just tänään, tekisikö jotain tarralappuja purkkien kylkiin...

  VastaaPoista
 2. Ah, pitäisikin laittaa basilikaa. Se meinaa unohtua ja kasvaa niin turkasen hitaasti, ettei yhtään haittaa aloitta vaikka tätäkin aikaisemmin. Yhden basilikalajin olen laittanut; pensasbasilikan. Sen pitäisi kasvaa eri tavalla, mutta katsotaan mitä siitä tulee.

  Tsemiä kasvatteluihin!

  VastaaPoista
 3. Minäkin juuri basilikan siemenet ostin ja ajattelin, että kylvää pitää. Chilit kasvaa jo mutta tomaatit ovat vaiheessa. Kaippa ne vielä ehtivät, kun nopeasti kasvamaan laittaa :)

  VastaaPoista