sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Pääsiäisinspiraatiota


Olen joskus aikaisemmin bongannut jostain blogista tai lehtijutusta hauskan idean sementtisistä pääsiäismunista. Meille oli jäänyt viime kesältä sementtilaastia käyttämättä ja ajattelinpa nyt keväällä kokeilla miten betonimunien tekeminen itseltä oikein luonnistuu.


Ensin tein siis kananmunan kuoriin aukot, joista pystyin pikkulusikalla annostelemaan betonimassaa kuorten sisään. Varovainen kopsuttelu oli tässä tarpeen, jottei massaan jäänyt ilmakuplia ja epätasaisuuksia.


Sitten koko komeus sai kuivua rauhassa usemman päivän. Itsellä nämä olivat saunan lauteilla kuivumassa lähes viikon, lyhyempikin aika olisi ehkä riittänyt.

Kovin työ olikin irrottaa kananmunan kuoret kovettuneen betonin ympäriltä! Kuoret irtosivat pienissä paloissa ja avuksi täytyi ottaa pieni veitsi, jolla kuoret sai rapsuteltua pois. Nyt vaan mietin, että millä konstilla näitä pääsiäismunia koristelisin...? Tai ehkä näitä ei tarvitse välttämättä koristella lainkaan, vaan antaa rouhean betonipinnan olla pääosassa.

Pajunkissoja on myös pientareilla jo mukavasti. Seuraavana haaveissa olisi tehdä pajunkissoista pieni ovikranssi, ehkä tässä vielä ehtii ennen pääsiäistä :)


4 kommenttia:

 1. Näyttävät minusta tosi kauniilta noin ilman mitään koristetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Betoni on kieltämättä kaunista ihan "naturel" :)

   Poista
 2. Kauniit betonimunat, kiitos hyvästä vinkistä! Aurinkoista alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentistasi ja arvontavinkistä! :)

  VastaaPoista