tiistai 14. maaliskuuta 2017

Tankoilevat tomaatit

Tomaattien varret alkoivat sen verran kallistella, että oli aika laittaa pikkutaimille ekat tukikepit. 


Näiden pikkutaimien kanssa käteviä tukikeppejä on ohuet puiset grillitikut. Tukeminen täytyy tehdä mahdollisimman hellästi, jottei varret vaan katkea. 


Tuentanaruksi sopii puolestaan erityisen hyvin vaikka tällainen kukkateippi, joka on himpun verran tahmea, mutta ei siis liimaudu kiinni mihinkään. Kukkateippi on joustavaa ja se venyy tarpeen mukaan, joten kun tomaatin varsi kasvaa paksuutta, niin teippisidos ei ala painamaan vartta vaan venyy kasvun mukana. 


Näitä pikkutaimia hipelöidessä sormiin tarttuu ihana tomaatin tuoksu. Tulee aivan kesäinen kasvihuone mieleen! 

6 kommenttia:

 1. Sullahan on jo hyvällä mallilla tomaatit. Tosi mielenkiintoinen myös tuo edellinen postaus. Mä en noita hylsyjä bongannut, vaikka vastikään kävin. TUollaisia on kiva kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Kiitti Kati! Ne kivivillahylsyt bongasin ihan sattumalta joskus tammikuussa Ikean reissulla. Kevään kylvöbuumi on tainnu tyhjentää hyllyjä :)

  VastaaPoista
 3. Hyvinvoivan näköisiä taimia! Ja varmasti toimiva vinkki tuo kukkateippi. Hauskaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Mielikuvitusta tarvitaan aputarvikkeiden keksimisessä näissä taimipuuhissa. Kivasti toimivat nuo grillitikut ja ovat ihan kauniitakin!

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea käyttää kukkateippiä tukinaruna, pitääkin kokeilla! Sinulla on tomaatit jo hyvässä kasvussa, omani odottavat vielä siemenpussissa.

  VastaaPoista
 6. Oi että, sun tomaatit ovatkin jo hyvän kokoisia!

  VastaaPoista