torstai 19. toukokuuta 2016

Kasvihuoneessa kasvaa kohisten

Toukokuu on mennyt aivan pikakelauksella! Puuhaa on tuntuvan riittävän joka suunnalla. Kasvihuoneeseen siirtelin pitkiksi kasvaneet tomaatin taimet jo helatorstaina lämpöjakson saattelemana. Parissa viikossa taimet ovat vankistuneet oikein mukavasti ja ensimmäisiä kukkien alkujakin alkaa näkyä. Ja se tomaattien tuoksu... Siitä tulee niin kesäfiilis!Olen siirrellyt myös muut esikasvatetut taimien alut kasvihuoneeseen vankistumaan ja odottamaan istutustaan lopulliselle paikalle. Kasvarissa on tällä hetkellä aika täyttä ja lattianeliöt ovat tehokäytössä. Tunkua riittää, mutta sopu sijaa antaa :)


Herneet ovat lasten herkkua ja laitoin silpoydinherneitä isoon saaviin kasvamaan, tueksi asettelin korkean metallituen. 


Heliotrooppien pikkutaimet istutin isompiin ruukkuihin ja kunhan hallaöiden vaara on ohi, niin siirrän ne ulos portaiden pieleen.Tomaattien tukinarujen päähän sidoin kivet painoiksi.Kunhan vielä muistaisi kieputella varsia tukinarujen ympärille. Kiemuraa vartta on muutoin luvassa. Niin ja se varkaiden poisto, sitä ei sovi unohtaa :)


Ruusukaalien söpöt pikku taimet odottavat kasvilavaan pääsyä.


Pystytimme kasvihuoneen syksyllä 2012 ja asennusvaiheessa jätin nurkkaan tilaa viiiniköynnökselle. Viiniköynnöksen istutin maakuoppaan seuraavana keväänä ja tähän saakka se on keskittynyt juuriston vankistamiseen. Odotus on tuntunut pitkältä, mutta ilo on kyllä sitä suurempi huomatessani, että viiniköynnös on täynnä pieniä kukkaterttuja! Aivan kuin miniviinirypäleitä, ihania!


Kasvihuoneessa voi miltei kuulla kuinka kaikki kasvaa kohisten. Ja mikäs rentouttavampaa kuin istahtaa hetkeksi alas, kuunnella alkavan kesän ääniä ja nauttia kasvihuoneen tunnelmasta.


6 kommenttia:

 1. Ihania kasvaripuuhia. Hauska idea laittaa herneet saaviin. Ja vielä viinirypäleitäkin tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herneetkin tuntuvat viihtyvän saavissa. Toivottavasti pääsisi pian maistelemaan :)

   Poista
 2. Iik, ylisöpöt viinirypäleet! 😀😀

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää kasvarissa. Hauska idea tuo kivi tukinarujen painona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pientä väkerrystä tuo kivien solmiminen vaatii, mutta ovat omastakin mielestä kiva pieni yksityiskohta kasvarissa.

   Poista