tiistai 22. syyskuuta 2015


Punaiset herkut
 
Tänä vuonna tomaattisadon kypsyminen on todella vienyt aikansa. Onneksi syksy on ollut lämmin ja tomaatit ovat säilyttäneet yllättävän hyvin vehreytensä. Runkotomaateissa roikkuu vielä monta vihreää tomaatin raakiletta. Pulleat hedelmät saavat ottaa väriä vielä hetken kasvihuoneessa, ennen kuin siirrän ne sisälle turvaan. Tomaattien kastelun olen tiputtanut minimiin, ilmankosteus kun on nyt suuri ja kasvihuoneeseen kertyy liikaakin kosteutta. Homehtuminen uhkaa helposti näissä olosuhteissa. Pitää siis olla tarkkana!
 
 
 
'Cuor di Bue' on vanha runkotomaattilajike. Hedelmä on suurikokoinen ja maku mitä mainioin! 

 
Kypsymistä odotellessa
 

 
Vasemmalla 'Cuor di Bue' ja oikealla 'Costoluto Florentino'. 'Costoluto Florentino' on voimakkaan poimuinen. Poimuisuutta on ehkä hieman liikaa omaan mieltymykseen. Mielestäni tähän lajikkeeseen tulee herkemmin kasvuvioituksia. Maku sen sijaan on kyllä oikein hyvä.

 
 
Chilien kasvatus on kyllä pitkäjänteistä puuhaa. Kylvin nämä 23.3 ja vihdoin on satoa mitä maistella! Lajikkeena on 'Barak' ja maku on kyllä todella tulinen!




Nämä chilit päätyivät pieneksi pilkoittuina miniannospusseissa pakkaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti