perjantai 8. toukokuuta 2015

 
Pihan ensimmäiset ilontuojat
 
Toukokuussa puutarha näyttää vielä kovin paljaalta. Kesän vehreyttä enteilevää vihreää alkaa onneksi vähitellen työntyä mullan alta. Tästä se kasvuspurtti alkaa ja muutaman viikon päästä pihamaisema näyttää jo runsaammalta. Kauden ensimmäiset kukkijat pääsevät suorastaan loistamaan muiden vielä heräillessä! 
 
Idänsinilija (Scilla siberica) valkokukkaisena

 
Pihamaalla kuljeskellessa huomasin, että kevätkukkijoita saisi olla paljon enemmän! Syksyllä aion ehdottomasti istuttaa uusia kukkasipuleita maahan ensi vuoden kevättä koristamaan. Ennen syysistutuksia pihamaalla ehtii tehdä monta juttua. Seuraavana projektina voisi olla perennapenkin kasvojenkohotus. Niin ja kasvimaankin voisi kunnostaa...  Palloesikko (Primula denticulata)

6 kommenttia:

 1. Kevätkukkijat ovat kaikkein ihanimpia ehkä juuri sen takia, että niitä on odotettu niin pitkään. Minä istutan uusia kukkasipuleita joka syksy, sillä niitä ei voi koskaan olla liikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri! Ja keväällä on kutkuttavaa nähdä, että mitäs sitä tulikaan syksyllä istutettua :)

   Poista
 2. Ihania kukkijoita. Meillä on joka kevät tuo sama idea hommata syksyllä kevätkukkien sipuleita, mutta jotenkin se aina syyskiireissä unohtuu - jospa tänä syksynä taas yritettäisiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se. Kevätkukkijoiden valikoima on sen verran monipuolinen, että suunnitteluun voi hurahtaa tovikin.

   Poista
 3. Palloesikko on ihana. Vielä hurmaavampi kuin muut esikot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, varsinainen kaunotar ja houkuttelee mukavasti myös perhosia :)

   Poista