torstai 25. lokakuuta 2018

Mitäs on tullut tehtyä????

Voi ei! Päivät, viikot ja kuukaudet vilistävät juoksujalkaa enkä harmikseni ole ehtinyt blogiini kirjoittamaan pitkään aikaan! Työni maisemasuunnittelijana painottuu niin kevät- kesä- ja syksyaikaan, että omassa pihassa ei juurikaan ehdi touhuta. Nyt kun tahti on rauhoittunut, niin on mukavaa palata ajatuksin kesän tekemisiin ja erityisesti kuvamuistoihin. Ensimmäisenä palaan elokuiseen viikonloppu-reissuun Hollannissa. Kävimme nimittäin tutustumassa Piet Oudolfin puutarhaan Hummelossa! Ah ja voih, miten mahtavaa oli päästä siellä käymään. Tässä kuvia tuosta aurinkoisesta lauantai-päivästä. Kuvia onkin aikamoinen määrä! :)Sisäänajotie 


Sisäänajotie toisesta suunnasta kuvattuna


Piha-alueen keskellä sijaitsee muutama vanha maatilarakennus, jotka jakavat piha-alueet eri osiin


Maatilarakennusten päädyssä on heinä- ja sora-alue. Tykkään kovasti tästä simppelistä tyylistä!

Pihan perälle on rakennettu upeasti maisemaan sulautuva uudempi asuinkiinteistö. 


Uudisrakennuksen puutarha on tulvillaan korkeita perennoja! 
Ja Piet Oudolfin tapaan tietystikin heiniä!!Istutusalueella pääsee kulkemaan kapeita käytäviä pitkin.


Tontin etuosassa sijaitsee vanhempi asuinrakennus, jonka edustalle avautuu toinen puutarha-alue. Puutarhaan pääsee kulkemaan ihastuttavasti pensasporteista.

 


Kauneutta voi olla myös huolittelemattomuus! Näitä heiniä ei tarvitse viikoittain leikata kuten nurmea. Eikä haittaa vaikka heinät vähän leviäisivätkin, kuten kuvasta huomaa :)
Tämä vanhemman asuinrakennuksen eteen avautuva puutarha jakautuu korkealla pensasaidalla kahteen tilaan. Pensasaidan sisällä kulkee muuten kävelytunneli!

Tunnelin edustalla sijaitsee muurikivillä korotettu heinäistutus
Pensastunnelin ja heinäympyrän välistä näkyy vilaus suuresta perenna-/heinäalueesta!


Tästä puutarhan osasta näkee paljon kuvia somessa. Omin silmin nähtynä tämä näky oli varsin vaikuttava! Kasvien määrä on valtava


Kuvat puhukoon puolestaan kukkien kauneudesta ja pihan uniikista tunnelmasta!
Puutarhakokemus oli vertaansa vailla. Harmi vaan, kun puutarha sulkee näinä päivinä ovensa. Onneksi tunnelmaan pääsee edes osittain uudelleen näiden kuvien avulla :)

2 kommenttia:

  1. wautsi, mitä kuvia <3 Kiitos upean paikan esittelystä :)

    VastaaPoista
  2. Näyttää upealta! Perennojen ja heinien yhdistely taitaa olla Oudolfin tavaramerkki. Nurmikot ja leikatut pensasaaidat ovat samoin jännä kontrasti kaiken muun ryöppyävän rinnalla.

    VastaaPoista