perjantai 11. joulukuuta 2015

Battery Park

Battery Park sijaitsee Manhattanin saaren lounaisosassa ja sinne oli mukava poiketa kesken nähtävyyksien katselun. Itse pidin tästä viheralueesta enemmän kuin Central Parkista. Battery Park on vielä varsin uusi puisto ja sen kunto oli todella siisti. Lisäksi Battery Park sijaitsee meren äärellä ja puistosta voi ihalla näkymiä sekä Hudson Riverille että Manhattanille. Puistossa käydessämme sattui olemaan oikein aurinkoinen ja lepposa syyssää!

Silmiinpistävää oli, että puiston viheralueet olivat oikein hyvin hoidettuja. Kävimme puistossa sunnuntaina ja pyhäpäivästä huolimatta puistoalueilla näki useampia puistotyöntekijöitä siivoamassa ja haravoimassa.

 


Näkymä toiselle puolelle Hudson Riveriä 


Kauempana siintää vapaudenpatsas! 

 

Kasvipenkkien pääosassa olivat ihanasti tuulessa huojuvat heinät. Heinälajikkeita oli useampia ja niiden kasvukorkeudet vaihtelivat matalista pariin metriin. 
 
 
 
Istutusten tyylistä ja kasvilajeista henki heti Piet Oudolfin omintakeinen tyyli. Sinne mennessämme en tiennyt puistosta tai sen suunnittelijasta mitään. Jälkeenpäin tarkistin tietoja ja varmistuin puiston olevan Piet Odolfin kädenjälkeä. Mahtavaa, ensimmäinen omin silmin nähty Piet Odolfin suunnittelema puisto!


Istutuksissa näki myös punahattuja, astereita, luppioita ja salviaa.


Muotoonleikatuilla pensasaidoilla puistoon oli aikaansaatu viihtyisiä pienempiä tiloja. Materiaalien korkealaatuisuus varmistaa viimeistellyn ulkonäön.  


  
Syksyisestä ajankohdasta huolimatta istutusryhmissä riitti katseltavaa. Heinien syysvärit loistivat kuin perennojen kukinnot. Kasvillisuutta ei oltu myöskään alasleikattu talven varalle, hyvä niin!

 
Suuret, rouheat kivilohkareet toimivat hienona vastaparina kevyelle kasvillisuudelle.  

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti