maanantai 1. kesäkuuta 2015

Villiyrttiviikko

Tällä viikolla (1-7.6) vietetään villiyrttiviikkoa. Tutustuin aiheeseen tarkemmin luettuani keväällä Luonto-lehdestä mielenkiintoisen artikkelin villiyrteistä. Ja koska omankin pihan pientareella rikkaruohot rehottavat, niin pitihän sitä lähteä ojaan 'hortoilemaan'. Pientareella kasvaa isompina kasvustoina nokkosta ja totesin sen olevan otollinen kasvi ensimmäiseen kulinaristiseen kokemukseen villiyrttien käytössä.


Isonokkonen (Urtica dioica)

 
Nokkosen polttavuus johtuu lehtien alapinnalla sijaitsevista polttiaiskarvoista.

 
Pieni puulaatikkoni oli hetkessä kerätty. Kerättyäni kasvit siistin niistä puutuneet varsiosat pois, huuhtelin kasvit viileällä vedellä ja ryöppäsin niitä noin minuutin kiehuvassa vedessä. Jäähtyneen lehtimassan pienensin veitsellä hienoksi silpuksi ja käytin sen pinaatin tavoin fetapiirakkaan. Piirakasta tuli tosi hyvää eikä maku poikennut 'tavallisesta'. Seuraavaksi voisi kokeilla vaikka nokkoslettuja! Maistuvaa villiyrttiviikkoa kaikille!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti